Όταν το ποδόσφαιρο (ξανά) γίνεται παιχνίδι

Όταν το ποδόσφαιρο (ξανά) γίνεται παιχνίδι

Ο 13χρονος Νικουσόρ «Μπέτο» Βασίλε και η 14χρονη Ραλούκα Πέτρε, είναι δύο έφηβοι από την κοινότητα των Ρομά, που ζουν σε μια φτωχή συνοικία του Βουκουρεστίου. Το αγόρι, μένει μαζί με τη μητέρα του και τους τρεις αδελφούς του σε ένα δωμάτιο χωρίς ρεύμα, το κορίτσι μαζί με τους γονείς της, τρεις αδελφούς και δύο αδελφές.

Αμφότεροι συμμετέχουν στο πρόγραμμα του τοπικού Κέντρου Εναλλακτικής Εκπαίδευσης (AEC), το οποίο διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες, βοηθώντας τους νέους να οικοδομήσουν ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο «Μπέτο» ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών, ενώ η Ραλούκα προπονείται μία φορά την εβδομάδα σε ποδοσφαιρικό σύλλογο του Βουκουρεστίου.

«Από τότε που έρχονται στις δραστηριότητες της AEC, τα παιδιά αισθάνονται πιο σίγουρα και ισχυρότερα. Βλέπουν ότι υπάρχουν προοπτικές πέρα από τη φτώχεια στην οποία ζουν», εξηγεί η Σαμπίνα Αντότσι, εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικής για τους Ρομά και τις Μειονότητες.

Η κοινότητα των Ρομά στη Ρουμανία αριθμεί περίπου 600.000 άτομα -περίπου το 3% του συνολικού πληθυσμού- καθιστώντας την κοινότητα τη μεγαλύτερη μειονοτική ομάδα της χώρας.

Φαίνεται πως το ποδόσφαιρο κατάφερε να ανοίξει σε αυτά τα δύο παιδιά,  μονοπάτια, που ίσως μια ημέρα θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή.

Post a Comment

banner_ergoilektriki
banner bannerbanner
#FOLLOW US ON INSTAGRAM
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user diasfc_patra does not have permission to use this feed type.