Ο μικρός Μουρτάζα που έπαιζε με τη φανέλα του Αργεντινού από σακούλα και η ιστορία του είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο

Ο μικρός Μουρτάζα που έπαιζε με τη φανέλα του Αργεντινού από σακούλα και η ιστορία του είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο

Πέρασαν πέντε χρόνια από όταν είχε γίνει viral η ιστορία του 5χρονου Μουρτάζα Αχμάντι από το Αφγανιστάν που έπαιζε ποδόσφαιρο στις λάσπες φορώντας μια σακούλα με το Νο10 του Λιονέλ Μέσι.
Πλέον, ο μικρός Μουρτάζα και η οικογένεια του ζουν έναν εφιάλτη, κυνηγημένοι από τους Ταλιμπάν, όπως δήλωσε η μητέρα του.
«Πήγαινε έξω και έπαιζε ποδόσφαιρο με αυτή τη σακούλα κι έλεγε: “Εγώ είμαι ο Μέσι. Θέλω να γίνω σαν τον Μέσι, να γίνω διεθνής ποδοσφαιριστής σαν αυτόν”. Έτσι έδειχνε τον θαυμασμό του για αυτόν. Επειδή ο Μουρτάζα ήταν πολύ ενθουσιασμένος με αυτό, ο αδερφός μου, ο Χουμαγιόν Αχμάντι, τον έβγαλε μια φωτογραφία και την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook» ανέφερε η μητέρα του για το πώς ξεκίνησαν όλα.

«Μετά δεχτήκαμε απειλές από τους Ταλιμπάν και πήγαμε στο Πακιστάν» ανέφερε η μητέρα του.

Ο μικρός Μουρτάζα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς συνάντησε τον Μέσι στο Κατάρ αλλά τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης του για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς μπήκε στο στόχαστρο των ακραίων ισλαμιστών.
«Έλεγαν ότι ο Μουρταζά έχει πάει στο Κατάρ και έχει φέρει πολλά λεφτά μαζί του. Εντάξει, εδώ είναι Αφγανιστάν, είμαστε μια φτωχή χώρα και τα μάτια του κόσμου ήταν στραμμένα σε αυτό. Στην πραγματικότητα του χάρισε δυο ρούχα και μια μπάλα. Δεχόμασταν απειλές ότι θα απαγάγουν τον Μουρταζά. Κυνηγούσαν τον Μουρταζά για να τον βρουν και να τον τιμωρήσουν για την πράξη του. Πόσες φορές είχαν στείλει γράμμα στον πατέρα μου αναφέροντας ότι “ανέθρεψες το παιδί σου να δείχνει ενδιαφέρον προς κάποιον που είναι άγνωστος”»
Σήμερα, ο Μουρτάζα και η οικογένειά του είναι διαρκώς φυγάδες, αφού ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι υπαρκτός.
«Ήταν σκοτάδι. Φύγαμε από το σπίτι, στο ταξίδι παιδευτήκαμε πολύ, περίπου 17 ώρες ήμασταν στον δρόμο ώσπου να φτάσουμε στην Καμπούλ. Πολλές φορές μας έχουν τηλεφωνήσει άγνωστοι, οι Ταλιμπάν έχουν ρωτήσει τους γείτονες μας να τους δώσουν τη διεύθυνση του Μουρτάζα Μέσι «πρέπει να μας δώσετε τη διεύθυνση». Ο Μουρτάζα δεν μπορεί να βγαίνει καθόλου έξω και κάθε βδομάδα αλλάζουμε σπίτι, μην τυχόν και μας βρουν οι Ταλιμπάν και για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι γείτονες» είπε η μητέρα του.
Ο μικρός Μουρτάζα τόνισε  πως το μόνο που θέλει είναι μια κανονική ζωή μακριά από τους Ταλιμπάν.
«Θέλω να έχω μια όμορφη ζωή, να είμαι ήρεμος, να μπορέσω να συνεχίσω τα μαθήματά μου. Όσο δεν υπήρχαν Ταλιμπάν, συνέχιζα τον αθλητισμό μου μια χαρά. Από τότε που ήρθαν οι Ταλιμπάν δεν μπορώ να συνεχίσω καθόλου.
Το όνειρό μου είναι να είμαι κάπου να μην υπάρχουν Ταλιμπάν, σαν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου να συνεχίσω το σχολείο μου και τον αθλητισμό. Να μπορέσω να είμαι ασφαλής σε κάποια χώρα, να είμαι ήρεμος σαν όλα τα παιδιά του κόσμου»

Post a Comment